Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Idrottens dag – Gävle slott

Område: Gävle
Arena/Plats: Gävle Slott
Kategori: Evenemang, Barn & Familj, Idrott & Tävlingar, [...]

Välkommen till Gävle slott och till Idrottens dag – landshövding Per Bill, Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna bjuder in till en dag full av aktiviteter för alla åldrar!

I slottsträdgården kommer ni under dagen kunna prova på olika idrotter och träffa representanter från föreningar i länet. Prova på taekwondo, möt Brynäs Armwrestling eller testa en spontanmatch i fotboll till exempel.

Idrottens dag på Gävle slott äger rum lördagen den 30 september kl 10–15 och är en del av European Week of Sport.

Vi välkomnar alla nyfikna – nybörjare såväl som aktiva – att uppleva rörelseglädje tillsammans med oss! Alla aktiviteter är kostnadsfria. Ingen föranmälan behövs.

Tillsammans vill vi sprida kunskap och skapa engagemang kring hälsa och för idrott genom hela livet. Vi vill bidra till att människor ska vilja leva ett aktivt och hälsosamt liv på ett inkluderande och tillgängligt sätt. Idrott förenar människor och bidrar till mångfald. Det är ett universellt språk där alla kan finna en plats. Vi är duktiga på idrott i länet, både när det gäller elit och bredd.

Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna vill i sin verksamhet utmana bilden av hur vi ska träna och tävla inom idrotten. Genom ett långsiktigt strategiskt arbete (www.strategi2025.se) utvecklar Svensk idrott föreningsverksamheten med fokus på glädje och utveckling för att motivera fler att röra på sig hela livet. Tillsammans skapar vi framtidens idrott!

#idrottengörgävleborgstarkare #idrottensdag #gavleslott #beactive

European Week of Sport startade 2015 med syftet att inspirera och uppmuntra den europeiska befolkningen till en aktiv livsstil. European Week of Sport är till för alla oavsett ålder, bakgrund och idrottserfarenhet och pågår 23-30 september.

Länsstyrelsen har i sitt folkhälsoarbete i uppgift att skapa förutsättningar i samhället så att hela befolkningen kan få en god hälsa på lika villkor. Folkhälsa handlar om allt från människors egna val och vanor till sådant som yttre miljöer och demokratiska rättigheter i samhället. Vi arbetar för jämställdhet som inkluderar jämställd hälsa vilket innebär att kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha samma förutsättningar.

Snabbfakta

Prisinformation
Kostnadsfritt.

Kontaktinformation

Arrangör e-post
info@gavleborg.rf.se
Kontaktperson
Henrik Persson
E-post
henrik.persson@gavleborg.rf.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré Barnvänligt  

Länkar

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter