Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

GALLERI LARSPALM: Mirja Leierth

Område: Sandviken
Kategori: Utställning

Mirja Leirths objekt är byggklossar. De har deras egna liv men börjar som representationer av hennes känslor.De relaterar till varandra i en pågående rörelse. I denna utställning visar Mirja både keramiska objekt, kollage av papper och objekt gjort av gummi. Ett sorts landskap där enskilda skulpturer och objekt tillsammans bygger en gemensam installation och upplevelse. Mirjas arbete cirklar ofta kring just rörelse, och förhinder av rörelse.Tidigare har det tagit form i arbeten kring könsroller, klass och estetisk smak.

Hur känns det attbära bördan av den kvinnliga könsrollen?
Hur förstår vi gränsen av verkligheten?
Dess begränsningar och plasticitet?

I det här projektet, som relaterar till och är en fortsättning av dessa frågor, fokuserar Mirja på sina inre känslorna av ångest och glädje och att försöker visualisera dessa. För henne är rörelse och i förlängningen begränsning, både fysiskt och mentalt och relaterar till medvetandet. Det är också kopplat till tid och utveckling. Från flöde och acceleration till absorption och långsamhet.

Mirja Leierth är född 1982 i Göteborg. Det är även där hon tog sin kandidat i keramikkonst på HDK 2010.Efter HDK spenderade Mirja tid i USA och återkom till Sverige för att studera keramik och glas på Konstfack på masternivå.Hon examinerades 2015 och har efter det spenderat tid på Royal Collage of Art i London som artist i recident, samt arbetat med sin konst i Athen i Grekland. Mirja bor och verkar numera i Sverige.

Utställningen öppnar den 23 September med en vernissage kl 20.00. Tidigare samma dag håller Institutet för Samtida Klotter en workshop som avslutas med att vi öppnar Mirjas uställning. Workshopen börjar kl 16.00. Därefter är galleriet öppet: Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16.

Utställningen är den andra i serien "Performing Craft" och produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gälvleborg.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Sep
Onsdag 27 sep 2017 18:00 - 20:00 Kungen - Back Beat Bolaget
30 Sep
Lördag 30 sep 2017 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget
1 Okt
Söndag 1 okt 2017 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget
4 Okt
Onsdag 4 okt 2017 18:00 - 20:00 Kungen - Back Beat Bolaget

Kontaktinformation

Arrangör e-post
galleri.lars.palm@gmail.com

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré

Länkar

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter