Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

GALLERI LARSPALM: Energitrådar - Christina Wannberg & Maria Tromark

Område: Sandviken
Kategori: Utställning
Datum: Lördag 16 dec 2017 - söndag 14 jan 2018

”Det fria Broderiet som konstform är en ”långsam” teknik som skapar ett ”inre” lugn, en slags meditativ konst som ger chans till återhämtning och ny energi för oss”. Utställningen innehåller både tidigare arbeten från Västerbergs Folkhögskola och nyproducerat fritt broderi i kombination med måleri, applikation och skulpturalt arbete.

Christina Wannberg, Hantverkspedagog/grafiker/scenograf och Maria Tromark, Bildlärare/bildkonstnär från Sandviken möttes under fem terminers broderistudier på Västerbergs Folkhögskola och därefter fortsatte arbetet tillsammans.”Broderikursen på Västerberg var ett fantastiskt lyft och en inspiration för oss, både som pedagoger och i vårt eget kreativa arbete”.

”Vi fortsätter att undersöka vart broderiet med sina olika tekniker kan leda oss. Hur vi kan använda dessa tekniker i nya uttryck inom konsten”.

Maria utgår från känsla och intuition. Det som inspirerar henne är spår av människans ursprung. Allt ifrån kalligrafiska tecken, spår av flertusenårig keramik eller de rum vi skapat genom historien. Hon tycker om kombinationen av det snabba måleriet med de långsamma, eftertänksamma broderade linjerna. Christina har alltid inspirerats av strukturer och konstruktioner. Genom broderiet och de ”mjuka” materialen har även den lilla människan och utsattheten i vårt samhälle smugit in i hennes bildvärld. Friheten och intuitionen i broderiet ger många nya möjligheter i hennes skapande.

Utställningen öppnar den 16 December med en vernissage kl 15.00. Därefter är galleriet öppet: Ons-Tors: 18-20 Lör-Sön: 14-16. Mellan 23/12 – 7/1 har galleriet julstängt på Lördagar och söndagar.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
16 Dec
Lördag 16 dec 2017 15:00 - 18:00 Kungen - Back Beat Bolaget
17 Dec
Söndag 17 dec 2017 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget
20 Dec
Onsdag 20 dec 2017 18:00 - 20:00 Kungen - Back Beat Bolaget
21 Dec
Torsdag 21 dec 2017 18:00 - 20:00 Kungen - Back Beat Bolaget

Kontaktinformation

Arrangör e-post
galleri.lars.palm@gmail.com

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré

Länkar

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter