Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Erik Thulén - Övertygelsen

Område: Sandviken
Kategori: Utställning
Datum: Lördag 24 feb 2018 - söndag 11 mar 2018

Utställningen Övertygelsen visar en fotoserie och en skulptur. Övertygelsen är en fortsättning på Eriks tidigare verk Sincerely yours, Zae’elx. I det verket bar Erik en dräkt som han gjort till en lajvkaraktä under en vernissage, för att sedan ställa ut den. Erik spelar inte teater på något sätt utan är sig själv, men i mötet med publiken uppstår en hybrid av honom och karaktären genom dräkten.

Erik är intresserad av den sortens möten och vill med denna utställning testa en ny vinkel genom fotografierna och dess dokumentära grepp. Erik lajvar inte längre men gjorde det mycket när han var yngre och den världen är fortfarande en stor del av honom. Som konsthantverkare ser han ett enormt värde i lajv som materiell kultur. Det kan handla om allt från dräkterna och hantverket, till kulturen runtikring som präglas av att vilja lära sig och göra själv. Viktigast av allt är vad det syftar till och för Erik handlar det om att förverkliga en fantasi genom sig själv, och det är en mäktig upplevelse.

”För mig har det varit svårt att stå för lajvandet för jag upplever att det oftast setts som något konstigt och knäppt. Den här utställningen handlar om att ta lajvet på allvar både för mig personligen och i konsthantverket som fält.”

Erik Thulén är konsthantverkare utbildad på Stenebyskolan i Dals Långed och på Konstfack i Stockholm. Erik kommer från Leksand i Dalarna men bor numera i Stockholm.I huvudsak arbetar han med skulptur och installation i många material och medier. Erik inspireras av scenografi som format, och miljöer som använder flera beståndsdelar i en berättelse. Till exempel ett lajv, ett altare eller en teater.

Övertygelsen är den fjärde och sista delen i utställningsserien ”Performing Craft”. Utställningen öppnar den 24 Februari med en vernissage kl 19.00. Därefter är galleriet öppet: Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16. Utställningen produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gälvleborg.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
24 Feb
Lördag 24 feb 2018 19:00 - 23:00 Kungen - Back Beat Bolaget
25 Feb
Söndag 25 feb 2018 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget
28 Feb
Onsdag 28 feb 2018 18:00 - 20:00 Kungen - Back Beat Bolaget
3 Mar
Lördag 3 mar 2018 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget

Kontaktinformation

Arrangör e-post
galleri.lars.palm@gmail.com

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré

Länkar

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter