Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Invigning och inspirationsföreläsning med Gapminder

Område: Gävle
Arena/Plats: Spegeln
Kategori: Föreläsningar & Seminarier
Datum: Måndag 19 mar 2018

Hämta din gratisbiljett på Stadsbiblioteket

17.00 Insläpp, mingel och VR-film Made in Bangladesh
Kliv in i en textilfabrik i Virtual Reality och se hur dina kläder tillverkas! Virtual Reality-filmen Made in Bangladesh tar dig från Gävle till Dhakka på några få minuter och ger dig en unik inblick i den globala textilindustrin. Filmen visas vid invigningen av Hållbarhetsveckan, måndagen den 19 mars. Ta chansen och se den och lär dig mer om hur dina kläder tillverkas – så att du som konsument kan göra medvetna val! Du möter Ruma Akther, en av närmare 4 miljoner textilarbetare i Bangladesh. Hon arbetar på en textilfabrik i Dhakka, där man kämpar för att minska vattenförbrukningen och utsläppen av farliga kemikalier. Filmen är producerad av biståndsmyndigheten Sida. Med filmen vill Sida visa hur det går att minska textilindustrins skadliga miljöpåverkan genom samarbete och modern teknik. Sida-personal finns på plats för att svara på dina frågor och berätta om svenskt bistånd.

18.00 Inledningstal av Margareta Wedin (C), Gävle kommun

18.10 Globala kommunen och Better Shelter, Sida

18.30 Gapminder: För en faktabaserad världsbild Sedan 2005 har Gapminder genomfört enkätundersökningar över allmänhetens kunskap om global utveckling. Dessa undersökningar visar att allmänheten har en världssyn baserad på dramatiska händelser, inte på fakta. Utan en faktabaserad världssyn kommer vi fatta beslut utifrån missförstånd och känslor. Ett av ansvaren som vuxen har alltid varit att ge unga personer en världssyn baserad på verkligheten. I föreläsningen kommer Mikael Arevius och Olof Gränström prata om hur vi kan tackla den här utmaningen genom att förklara vanliga missförstånd, presentera ramverk, modeller och berättelser som kan hjälpa dig se makrotrender som många missar samt utvidga ditt kritiska tänkande och resonerande för att främja din möjlighet att fatta faktabaserade beslut.

Hämta din gratisbiljett på Stadsbiblioteket
Café Spegeln/Skottet Musikteater
Måndag 19 mars kl 17-20

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Mar
Måndag 19 mar 2018 17:00 - 20:00 Spegeln

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC Rökfritt

Länkar

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter