Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

IDKA i Häktet

Område: Gävle
Arena/Plats: Kulturhuset Gävle
Kategori: Påsk, Film & Teater, Utställning, [...]

Teknikförrådet och den numer föråldrade video/audio-utrustningen som IDKA har samlat på sig under cirka 18 år visar vi upp i en museal utställning.

IDKA är en ideell förening som grundades 1999. Från start låg fokus vid ljudkonstverk och audio-experiment. Ett oräkneligt antal kreativa personer har gått kurser, föreläst, använt studioutrustning och framfört sina verk på IDKA under de år vi haft verksamhet i en rad olika lokaler i Gävle. Området utökades så småningom till både video, stillbildskameror och andra konstformer och kulturarrangemang.

IDKA är enormt stolta över de konserter och festivaler som arrangerats. IDKA känner en enorm glädje över alla de musiker och musik-grupper som uppträtt och bildats vid IDKAs alla olika arrangemang. Framförallt är vi i dagens IDKA enormt glada och tacksamma över alla musiker och konstnärer som har varit hos oss och som sedermera turnerat runt i hela världen på festivaler och konstsammanhang.

Nu har föreningen IDKA flyttat - tillsammans med konstgalleriet Kulturkiosken (som vi driver med stöd från Gävle kommun) - in på Kulturhusområdet på söder, i gamla Gefle, bredvid Gävle Slott.
Då passar vi på att visa upp alla gamla klenoder och donationer som vi har haft i vårt teknik-arkiv.

Platsen är "Häktet" inne i Kulturhuset, Gävle ("gamla fängelset") Gå en trappa upp, till våning 2. Utställningslokalen är döpt till "Häktet" och ligger precis bakom entrén till Fängelsemuseet, och är rakt ovanför Kafé Kåken (vilket har öppet till 21:00 alla vardagar och till 16:00 på helgdagar) Utsikten från Häktet är norrut mot Gavleån.

Besök gärna samtidigt IDKA Kulturkiosken, Timmermansgatan 4, på gården bakom Kulturhuset Gävle. Konstutställningar visas alla dagar hela året om. Eftermiddagar och kvällar på helgfria vardagar, samt förmiddagar fram till 15.00 på helgdagar.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Apr
Torsdag 26 apr 2018 12:00 - 16:00 Kulturhuset Gävle
27 Apr
Fredag 27 apr 2018 12:00 - 16:00 Kulturhuset Gävle
28 Apr
Lördag 28 apr 2018 12:00 - 16:00 Kulturhuset Gävle
29 Apr
Söndag 29 apr 2018 12:00 - 16:00 Kulturhuset Gävle

Snabbfakta

Prisinformation
Gratis entré, avgiftsfritt, Free.

Kontaktinformation

E-post
info@idka.net
Åldersgräns
0

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC Barnvänligt
Rökfritt    

Länkar

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter