Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Vernissage: Issa Touma - Free or safe/Trygg eller fri

Område: Gävle
Arena/Plats: Gävle Konstcentrum
Kategori: Evenemang, Utställning

Utställningen är en sammanfattning av Issa Toumas tid som fristadskonstnär i Gävle. Den uppmärksammar Toumas många aktiviteter under de två år han varit vår, Gävle kommuns, fristadskonstnär.

Vi visar ett urval av Issa Toumas verk, foton och filmer. Vi får också ta del av konstnärens mångskiftande aktiviteter och resor under denna tid. Allt från de internationella priser och utmärkelser han mottagit, till utförda workshops inte minst i form av Art Camping-projekt. Där kommer sommarens projekt här i Gävle i samarbete med länsmuseet, att bli det tredje arbetet med barn och unga, där konsten används som utgångspunkt för att se och ta besittning av sin egen stad. I hans arbete har också ingått föreläsningar och utställningar, i Gävle och över världen. Det arbete Issa Touma har genomfört, med sitt konstnärliga arbete som bas, allt grundat i en stadigvarande kontakt med sin hemstad Aleppo i Syrien, är ett arbete som inte endast är av konstnärlig art, utan också består av en rad faktiska resor, vilket gestaltas i utställningen.

Tillsammans med Touma kommer även konstnärskollegan Hagop Jamkochain visa sina målningar. Till skillnad från Touma stannade Jamkochain kvar i Aleppo – konsten blev Jamkochains fristad i ett annars krigsdrabbat område. Under sex år producerade Jamkochain 25000 verk. Ett urval kommer att visas på Konstcentrum. Dessa två konstnärskap möts i dialog; free or safe / trygg eller fri.

Kl. 13:00 Vernissage på Länsmuseet: Fotografen Issa Touma och författaren Max Hebert har i fotografier, en kortfilm och texter gestaltat äldre människors relationer, personligheter och åsikter.

I utställningen växlar perspektiven, från det sårbara och outredda, till det kraftfulla och gränsöverskridande. Arbetet har pågått under flera månader och har på så sätt skapat ett stort förtroende och en närhet till de som har deltagit.

I utställningen ingår också några fotografier som de deltagande äldre personerna har tagit på varandra och på människor som har besökt dem.

Ett samarbetsprojekt mellan Länsmuseet Gävleborg, Foajé X och PRO Hamrånge.

Plats: Länsmuseet Gävleborg, Plan 2

Utställningen håller på fram till den 29/8.
Konstcentrums öppettider är tis – sön 12:00 – 16:00. Fri entré! (Sommarstängt juli).

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
15 Aug
Onsdag 15 aug 2018 12:00 - 16:00 Gävle Konstcentrum
16 Aug
Torsdag 16 aug 2018 12:00 - 16:00 Gävle Konstcentrum
17 Aug
Fredag 17 aug 2018 12:00 - 16:00 Gävle Konstcentrum
18 Aug
Lördag 18 aug 2018 12:00 - 16:00 Gävle Konstcentrum

Snabbfakta

Prisinformation
Fri entré

Kontaktinformation

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC Rökfritt

Länkar

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter