Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Ein Deutsches Requiem

Område: Gävle
Arena/Plats: Gävle Konserthus
Kategori: Konsert
Datum: Fredag 30 nov 2018

Från 255 SEK

Med detta storslagna Requiem fick Johannes Brahms sitt stora genombrott som kompositör. Idén till ett requiem med tysk text, de sjungs annars på latin, hade börjat gro i honom redan i mitten på 1850-talet. Men det var först när hans egen mor gick bort tio år senare som han återvände till temat. I sitt väldiga requiem uttrycker Brahms sin övertygelse om att döden kan övervinnas och att alla överlevande därför ska känna hopp och förtröstan. Musiken är också både översinnligt vacker och kraftfullt dramatisk. Stundtals känns det som om den upphäver tid och rum.

Gävle Symfoniorkester
Chefdirigent Jaime Martín
Nemanja Radulovic, violin

Ravel Tzigane (10 min)
Mozart Violinkonsert nr 5 (31 min)
Bartok Danssvit (17 min)

Att framföra Brahms tyska requiem, Ein Deutches Requiem, är en kraftsamling. Förutom Gävle Symfoniorkester under ledning av chefdirigent Jaime Martín medverkar också Eric Ericson Kammarkör, sopranen Miah Persson och barytonen Fredrik Zetterström.

I Eric Ericson Kammarkör finns Sveriges främsta ensemblesångare. Många har också egna solokarriärer och tillsammans utgör de en vokalensemble på högsta internationella nivå. Kören har vid flera tillfällen samarbetat med Gävle Symfoniorkester och även framträtt med världsledande orkestrar och dirigenter som Berlinfilharmonikerna och Claudio Abbado och Concentus Musicus Wien med Nicolas Harnoncourt. Sedan många år har kören nära samarbete med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Sopransolist är Miah Persson som sedan debuten som Susanna i Mozarts Figaros Bröllop på Confidencen har framträtt i en rad ledande roller både på Kungliga Operan i Stockholm och på världens främsta opera- och konserthusscener. De senaste säsongerna har hon bland mycket annat medverkat i Mozarts Requiem tillsammans med Los Angeles Philharmonic och sjungit sopranpartiet i Mahlers andra symfoni på Teatro alla Scala i Milano. Hon har också gett egna romanskonserter i Pierre Boulez Saal i Berlin och i ansedda Wigmore Hall i London.

Barytonsångaren Fredrik Zetterström har varit engagerad vid flertalet skandinaviska operahus och även vid Brooklyn Academy of Music i New York och Chicago Opera Theater. Bland hans många rollgestaltningar finns Enrico i Donizettis Lucia di Lammermoor, Figaro i Mozarts Barberaren i Sevilla, Amfortas i Wagners Parsifal och Escamillo i Bizets Carmen. Han gjorde nyligen huvudrollen i Kasper Holtens uppmärksammade uppsättning av Verdis Rigoletto på Malmö Opera.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
30 Nov
Fredag 30 nov 2018 19:00 - 20:15 Gävle Konserthus

Snabbfakta

Prisinformation
Prisgrupp 1: 295 kr Prisgrupp 2: 255 kr Prisgrupp 3: 20 kr (stud/barn)

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 26 172900
Kontaktperson
Mikael Forsblom
E-post
mikael.forsblom@gavle.se
Åldersgräns
0

Faciliteter och service

Faciliteter
Handikappanpassat WC Rökfritt

Länkar


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter