Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

GALLERI LARS PALM: Lina Sofia Lundin - Enter the Blue Zone

Område: Sandviken
Kategori: Utställning
Datum: Fredag 31 aug 2018 - söndag 16 sep 2018

Konstnären Lina Sofia Lundin undersöker infärgning med indigo och om det kan finnas en koppling mellan färgbaden och att hålla sig frisk. I denna utställningen bjuder hon oss in i hennes värld där vi får ta del av badets små beståndsdelar och innersta väsen.

Konceptet om de hälsosamma blå platserna växte fram ur ett demografiskt arbete där människor visade sig leva mätbart längre. Fem områden är idag kända för sin gamla och friska befolkning. Den blå textilfärgen har genom tiderna samtidigt varit mytomspunnen med sin komplicerade infärgningsmetod. På sina håll ansågs de fermenterade baden hålla färgarna friska.

Lina Sofia Lundin är konstnär och pedagog, verksam i Haghed utanför Falun. Lina intresserar sig för relationen mellan människa, material och kunskap. Platsen är hennes utgångspunkt för att upptäcka gamla spår från förr och pågående aktiviteter i nutid. Vad är det som håller dem samman och hur förbereder vi dem inför en framtid? Hur resilienta är dessa kunskaper i en antropocen tidsålder? Deltagarbaserade och relationella moment ingår ofta i hennes arbeten kring mat, odling, textil framställning och färgning där de gemensamma upptäckterna, mötet och kunskapsöverföringen tar sin plats. Samtidigt som aktiviteten i görandet är viktig undersöker hon även vilan och lugnet – den tid när saker har möjlighet att landa i en kropp. Arbetena gestaltas ofta i installationer, video och performance.

Utställningen öppnar den 31 August med en vernissage kl 18.00. Därefter är galleriet öppet: Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16. Utställningen produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
31 Aug
Fredag 31 aug 2018 19:00 - 22:00 Kungen - Back Beat Bolaget
1 Sep
Lördag 1 sep 2018 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget
2 Sep
Söndag 2 sep 2018 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget
5 Sep
Onsdag 5 sep 2018 18:00 - 20:00 Kungen - Back Beat Bolaget

Snabbfakta

Prisinformation
fri entré

Kontaktinformation

Arrangör e-post
galleri.lars.palm@gmail.com

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré

Länkar

Karta


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter