Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Utställning: Spår, skimmer, rester och fläckar av saker.

Område: Sandviken
Kategori: Mässor & Utställningar, Utställning, Öppet hus

En utställning av Conny Karlsson Lundgren

Utställning av Conny Karlsson Lundgren

Vernissage lördag 29 september kl. 13, i närvaro av konstnären

Med hjälp av film, text, bild och dokument arbetar Conny Karlsson Lundgren med en ickelinjär associativ historieskrivning som utforskar gränser mellan social, politisk och privat identitet. Han fascineras av det efemära, till synes tillfälliga spår och ögonblick som tillsammans bildar större sammanhang. I olika kollektiva samarbeten ser Karlsson Lundgren en möjlighet att skapa motberättelser som undersöker myter, begär, undertryckta narrativ, alternativa gemenskaper och avbrutna identiteter. I verken introduceras en parallell läsning och både verkliga och imaginära queera passager i sammanhang där de inte alltid finns närvarande. Med de förskjutningar som uppstår finns en intention att hitta nya perspektiv och betydelser. Till sin soloutställning på Sandvikens konsthall producerar Karlsson Lundgren ett nytt performativt verk i intim dialog med en privat konstsamling baserad i regionen, som visas tillsammans med ett mindre urval arbeten från senare år.
Conny Karlsson Lundgren (f. Västervik) är konstnär och för närvarande baserad i Malmö, men lika ofta på andra platser. Han tog sin MFA i Fri konst vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och 2014–2015 deltog han i Van Eyck Post Academic Studio Research Program i Maastricht, Nederländerna. Under senare år har hans verk visats på Moderna Museet Malmö, Extra City Kunsthal Antwerpen, Göteborg konstmuseum, Kunsthall Nikolaj Köpenhamn och TriBeCA Film Center NYC och han har nyligen haft soloutställningar på Haninge Konsthall, Galleri Box Göteborg och Kalmar konstmuseum.

www.connykarlsson.se
www.vimeo.com/connykarlsson

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Okt
Onsdag 17 okt 2018 12:00 - 17:00 Kulturcentrum/Konsthallen
18 Okt
Torsdag 18 okt 2018 12:00 - 19:00 Kulturcentrum/Konsthallen
19 Okt
Fredag 19 okt 2018 12:00 - 15:00 Kulturcentrum/Konsthallen
20 Okt
Lördag 20 okt 2018 12:00 - 15:00 Kulturcentrum/Konsthallen

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 26-240204
Kontaktperson
Daniel Palmberg
E-post
daniel.palmberg@sandviken.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC Rökfritt

Länkar


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter