Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Konsten vi (snart) äger tillsammans

Område: Gävle
Kungsbäcksvägen 32 (visa karta)
Arena/Plats: Gävle Konstcentrum
Kategori: Evenemang

Konsten vi (snart) äger tillsammans
En utställning om den nya offentliga konsten i Gävle.

Anna Abrahamsson, Catrin Andersson, Catti Brandelius, Backa Carin Ivarsdotter, Marie Jäderberg Vasdekis, Matti Kallioinen, Gunilla Klingberg, Linnea Rygaard, Nacho Tatjer och Johan Thurfjell

Sedan Gävle byggdes upp efter den stora stadsbranden har konsten och kulturen varit en viktig och integrerad del av det offentliga rummet. Idag är konsten inte bara en självklar del av staden. Den är också en del av stadens historia.

Mycket av den konst som vi idag kan se på torg och i parker har tillkommit med hjälp av generösa donationer. Men det finns också stora och viktiga verk i anknytning till offentliga byggnader, som inte alla dagligen har tillgång till, t.ex. skolor och äldreboenden. Sedan 20 år tillbaka arbetar Gävle med den så kallade 1%-regeln. Det innebär att en procent av investeringskostnaderna vid en nybyggnation eller större renovering avsätts för konstnärliga gestaltningar. Just nu växer Gävle snabbt och därför pågår det många konstnärliga projekt. Nya skolor, förskolor och äldreboende byggs och planeras att byggas samtidigt som äldre byggnader byggs ut och renoveras. Till dessa skapas konstnärliga verk som alla kommer att bidra till att göra miljön bättre. Förmodligen kommer flera av dessa nya konstverk att i framtiden vara lika omistliga delar av staden, på samma sätt som t.ex. Eric Grates Gudinna vid Hyperboreiskt hav framför Rådhuset.

I utställningen Konsten vi (snart) äger tillsammans presenterar vi några av de aktuella konstnärerna och de projekt de arbetar med. Medverkande är: Anna Abrahamsson, Catrin Andersson, Catti Brandelius, Backa Carin Ivarsdotter, Marie Jäderberg Vasdekis, Matti Kallioinen, Gunilla Klingberg i samarbete med BRRUM arkitekter, Linnea Rygaard, Nacho Tatjer och Johan Thurfjell.

Konstcentrums öppettider är tis – sön 12:00 – 16:00. Fri entré

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Okt
Fredag 19 okt 2018 12:00 - 16:00 Gävle Konstcentrum
20 Okt
Lördag 20 okt 2018 12:00 - 16:00 Gävle Konstcentrum
21 Okt
Söndag 21 okt 2018 12:00 - 16:00 Gävle Konstcentrum
23 Okt
Tisdag 23 okt 2018 12:00 - 16:00 Gävle Konstcentrum

Snabbfakta

Prisinformation
Fri entré

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Kungsbäcksvägen 32
Telefonnummer
+46 026179424
Arrangör e-post
konstcentrum@gavle.se
E-post
konstcentrum@gavle.se
Webbsida
http://www.gavlekonstcentrum.se/
Öppettider
Tisdag-Söndag 12-16

Faciliteter och service

Faciliteter
Restaurang Barnvänligt  

Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter