Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

VINDÖGA FESTIVAL: The Gothenburg Combo

Område: Sandviken
Kategori: Musik & Underhållning, Dans, Konsert
Datum: Lördag 24 nov 2018

The Gothenburg Combo konsert
Omsorg - en performance som tar sin utgångspunkt i Helene Rådbergs poesi. Av och med danskonstnären Ulrika Berg och musikern/kompositören Ulf Ivarsson. UruppförandeAhti & Ahti(Finland) konsert

The Gothenburg Combo

Hur låter en färd med en havsström? Hur känns det att bli neddragen i Malströmmen? Hur klingar ett korallrev? Och döljer det sig någonstans ett förlorat musikaliskt rike i de outforskade havsdjupen?
”Im Zusammenspiel wie siamesische Zwillinge betreten sie gitarristisch Neuland, mit minimal music und gleichsam elektronischen Sounds auf akustischen Gitarren”.
Suddesutsche Zeitung om The Gothenburg Combo
The Gothenburg Combos framför sin hyllade musikaliska fantasi över Jules Vernes odödliga klassiker ”En Världsomsegling Under Havet”. ”Seascapes” blev en av förra årets mest omtalade skivor.

Ur hyllningskören:
”Ett hisnande akustiskt äventyr för två gitarrer. De får det okända att gripa tag i en och drar en med sig. Man snappar efter luft, och ger upp, men blir levande igen på ett förunderligt sätt. I ett oceaniskt element som kanske inte är så främmande ändå.” Dagens Nyheter
”Kapten Nemo skulle lyfta på sin kaptensmössa!” Di Weekend
”Musik med ett osannolikt flöde.” Göteborgs-Posten
"Det är en fullträff. Gitarrduon The Gothenburg Combos album ”Seascapes” som bygger på Jules Vernes bokklassiker "En världsomsegling under havet" är akut miljöpolitik i musikminimalistisk dräkt i de smältande polernas och döende korallrevens tid.” Sydsvenska Dagbladet
”Efter att ha badat i timmar i dessa underbara musikers tonkaskader, med skivan på repeat, låtit mig dras med i malströmmen och svävat med dem över korallreven finns bara ett givet svar. Den här skivan är fantastisk!” Opus
”Seascapes är musik i sin egen rätt – att helt sjunka ner i och låta svämma över ens sinnen.” Lira
Med Seacspaes-20 000 Leagues Under the Sea har duon The Gothenburg Combo dekonstruerat Jules Vernes klassiker "En Världsomsegling under Havet” och återuppbyggt den i musikalisk form. Med två akustiska gitarrer utforskar David och Thomas de dolda landskap och underströmmar som finns inom och utanför oss.
Följ med The Gothenburg Combo på en guidad tur genom världshaven och Jules Vernes magiska riken! Samtidsmusik som inkluderar

The Gothenburg Combo är en notoriskt gränsöverskridande duo som turnerat världen över sedan starten 1999. Gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy har tagit influenser från bl.a. klassisk minimalism (de har bland annat samarbetat och turnerat med ”den minimalistiske musikens fader”Terry Riley), världsmusik, electronica, traditionell afrikansk och latinamerikansk musik, experimentell pop, jazz samt nutida och traditionell konstmusik och har hyllats internationellt för en svit av nydanande skivutgivningar.
Under denna säsong turnerar The Gothenburg Combo bl.a. i Australien, Nya Zeeland, Peru, Danmark, Norge. och Sverige. De gör också en turné i Sverige tillsammans med historikern och författaren Dick Harrison

Mer information: www.gbgcombo.com


Ulrika Berg och Ulf "Rockis" Ivarsson
Poeten Helene Rådberg har bjudit in danskonstnären Ulrika Berg och musikern/kompositören Ulf Ivarsson att specifikt till Vindöga skapa och uruppföra - Omsorg - en performance som tar sin utgångspunkt i Rådbergs poesi.

Omsorg låter omsorgen ta plats på scen
Omsorg låter vardagens erfarenheter av omsorgsarbete ta form i kropp och musik
Omsorg öppnar spår in i den gemensamma erfarenheten av Omsorgens rum
Omsorg klingar musikaliskt genom basen
Omsorg tar kropp genom kroppen och dess rörelse

Helene Rådberg är aktuell med sin femte diktsamling P O L I T I K EN (Ordfront förlag) Diktsamlingen Politiken ger röst åt den reproduktiva arbetarklassen, kvinnorna som består samhället med den omsorg och omvårdnad som krävs för mervärde och tillväxt. En kritisk poesi. Men också utopisk, menar kritikern Evelina Stenbeck. I sitt skrivsätt uppdagar Helene Rådberg möjligheten av en klassgemenskap bortom arbetet. Rådberg använder sig även av den arbetande kvinnans kropp på en mer påtaglig nivå i dikten. ”Formbara kroppar vrids in i arbetskroppen”, skriver hon, ”lönekroppar” förvandlas till ”VärkKropparna”. Hon har 2018 års tilldelats Gustav Fröding sällskapets lyrikpris.

Ulrika Berg är verksam inom dans- och koreografi-fältet och baserad i Stockholm. Hon har arbetat med, bland andra, Ludvig Daae, Cristina Caprioli/ccap, Rebecka Stillman, Deborah Hay, Rasmus Ölme&Svärmen, Anna Koch, Janne-Camilla Lyster och med Cullbergbaletten i Reproduction 2015 av Eszter Salamon och Figure a Sea av Deborah Hay.
Ulrika är utbildad på Danshögskolan i Stockholm, vidareutbildad i New York och på Masterprogrammet Nya Performativa Praktiker på DOCH.

Sedan 2015 är hon lektor i dans på DOCH/Stockholms Konstnärliga Högskola.
2018 tilldelades Ulrika konstnärsnämndens vistelsestipendium på Uferstudios i Berlin och under året är hon även aktuell i samarbeten med Mira Mutka, ccap, Louise Dahl, Hana Erdman, Cullbergbaletten, Philip Berlin och Ludvig Daae.

Ulf Ivarsson är frrilansmusiker, kompositör och producent med Elbas som huvudinstrument har sedan 1988 varit aktiv som heltidsmusiker. Ulf har bla samarbetat med Dileva, Hedningarna,skottes musikteater, Olle Ljungström, Nicolai Dunger, Sky high, Roffe Wikström och Magnus Stinnerbom & Västanå orchestra.

Sedan 2005 har Ulf ett samarbete med Thåström som basist och producent för album släppta mellan 2009-2015. Han ingår även i Thåströms turnéband.
Ulf Ivarsson har även egna projekt, bla Beatundercontrol som har släppt 3 album internationellt där han har samarbetat med bla Bill Laswell (Herbie Hancock, Miles Davis, Iggy Pop, Mick Jagger)
I början av 2019 så kommer Ulf Ivarsson att släppa ett album som soloartist på skivbolaget Lamour records som är baserade i Gävle.
Lyssna på Ulfs musik här https://soundcloud.com/ulfivarsson


Ahti & Ahti (Finland)
Ahti & Ahti är Marja Ahti och Niko-Matti Ahti. Duon arbetar med fältinspelningar och elektroniska ljud och skapar en egensinnig musique concréte med narrativa element. Inspelningar av rum, aktiviteter utomhus, levande varelser och objekt kombineras på ett associativt sätt. På scen spinner Ahti & Ahti otaliga trådar av elektroniskt och akustiskt ljud med föremål, effekter och modulär syntes.
Lyssna här: https://soundcloud.com/ahti_ahti

För mer information om VINDÖGA se https://sandviken.se/vindoga

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
24 Nov
Lördag 24 nov 2018 18:00 - 20:00 Kulturcentrum/Musikverket

Kontaktinformation

Kontaktperson
Daniel Palmberg
E-post
daniel.palmberg@sandviken.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC Rökfritt

Länkar

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter