Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

GALLERI LARS PALM: Rebecca Lindsmyr

Område: Sandviken
Kategori: Utställning
Datum: Fredag 22 feb 2019 - söndag 24 feb 2019

Denna utställning är ett undersökande av kroppen och köttsligheten. Av förståelsen av den samt av dess representation i bild och i färg. Av den subjektiva och icke-subjektiva förståelsen av den egna kroppen: där vi aldrig med säkerhet kan veta hur det är att befinna sig i en annan kropp samtidigt som upplevelsen av den egna kroppen är tätt sammanlänkat med omgivningens representationer och normer.

Ordet incarnation eller den svenska motsvarigheten inkarnation avser ett förkroppsligande eller förköttsligande – en process av att bli i köttet. Begreppet härstammar från latinets in caro i köttet eller carna’tio köttslighet.

Inom konstteori förekommer även carnation/karnation för att beskriva representationen av köttet och de icke draperade eller täckta delarna av en mänsklig kropp/figur i exempelvis måleri. Beteckningen kommer här av franskans carnation som betyder hud. Carnation är även en annan benämning för färgtolkningen ’hudfärg’ eller ’köttfärg’.

Rebecca Lindsmyr är född i Edsbyn och utbildad vid konstskolan i Gävle samt vid Glasgow School of Art, Skottland. Idag bor och verkar hon i Leipzig, Tyskland. Hon placerar sig själv i en queerfeministisk konsthistorieskrivning och hennes arbete är starkt influerat av teoretikerna Michael Foucault, Judith Butler, Karin Johannisson och Maurice Merleau-Ponty. Hon har medverkat i utställningar vid bland annat Edinburgh Festival Fringe, Gävle konstcentrum, The Royal Glasgow Institute of the Fine Arts, Bollnäs konsthall, Lindenow festivalen i Leipzig och Köttinspektionen i Uppsala.

Utställningen öppnar den 2 Februari med en vernissage kl 14 – 17.00. Därefter är galleriet öppet: Fredagar; Lördagar och Söndagar: 12-16.

Galleri LarsPalm är en del av BackBeatBolaget. Galleriet ligger i föreningens lokaler (kungen) på Fredriksgatan 35. Föreningen driver galleriet med stöd från Gunvor Göranssons Kulturstiftelse, Lars Bucans Kulturstiftelse, Abf Gästrikebygden och Kulturrådet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
22 Feb
Fredag 22 feb 2019 12:00 - 14:00 Kungen - Back Beat Bolaget
23 Feb
Lördag 23 feb 2019 14:00 - 16:00 Kungen - Back Beat Bolaget
24 Feb
Söndag 24 feb 2019 12:00 - 14:00 Kungen - Back Beat Bolaget

Kontaktinformation

Arrangör e-post
galleri.lars.palm@gmail.com

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC  

Länkar

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter