Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Kreativa Onsdagar med ISKX på Kungen!

Område: Sandviken
Kategori: Skapande & Hantverk

Kreativa drop-in workshops för unga på kulturhuset Kungen. Varje Onsdag!, Tillsammans utforskar vi kreativa och spontana sätt att skapa med många olika tekniker och material, med konstnärer som handledare.

”Klotterinstitutet ISKX” drivs av Konstfrämjandet Gävleborg tillsammans med K.f Backbeatbolaget. Projektet studerar, utbildar och undersöker gemensamt fenomenet klotter i alla dess former, som konst, som del av det offentliga rummet och som kultur idag. Med utgångspunkten i att klotter är allas konst, något som alla kan göra, används temat som grund för olika frågeställningar kring konst, kreativitet och demokrati. Vi håller till på kulturhuset Kungen där det finns möjligheter att experimentera med ett brett spektra av uttryck såsom teckning,måleri, trä och textilslöjd, screentryck. Ordet “klotter” används som ett pedagogiskt grepp för att undvika prestationsångest och skapa kreativitet.

PROGRAM MAJ - JUNI 2019

Klotterinventering
Onsdag 8 Maj
Kl. 18.00-21.00
Följ med oss på upptäcktsfärd i det offentliga rummet.
Nu är det vår och dags för klotterinventering! Vi promenerar i grupp och har med oss kamera eller telefon att fota med. Vi har en kamera med oss som vi kan fota med men det går bra att ta med sin egen. Efter promenaden tittar vi på varandras bilder, samtalar om vad vi sett och ser om vi kan hitta någon bild att arbeta kreativt med.

Workshop: Posterklotter
Onsdagar 15, 22 och 29 Maj
Kl. 18.00-21.00
Klottra ihop din egna affisch med Klotterinstitutet!
Skapa posters genom att klippa, klistra, rita och måla. Den som vill kan prova översätta sin poster till screentryck men det går också bra att arbeta analogt och direkt på stora papper.


Föreläsning och Workshop med Feis!
Lördag 1 Juni
Kl 13.00
"Show n tell" med Feis (från STHLM Inkasso)!
Vi startar med ett samtal med Feis med utgångspunkt i hans egna fotosamling för att sedan prova på att modda caps och markers! Vi avslutar med att öppna den kollektiva utställningen som just nu är under uppbyggnad på Galleri Lars Palm! Vernissagen startar kl 16.00


ISKX- Utställning på Galleri Lars Palm!
1 -16 juni
Vernissage Lördag 1 Juni kl 16.00
En gemensam utställning på Galleri Lars Palm! Tillsammans med ISKX har vi öppnat galleriets dörrar och tagit emot gammalt, nytt, skisser, färdigt, fotat, tryckt, textilat, byggda och textade verk, som konstnärerna själva har installerat i galleriet. Målet har varit ett galleri fyllt med kreativitet och olika uttryck huller om buller, rakt och snett! Vad blev det?
Kom och se!

På onsdagar mellan 18-21, tom 29 maj kan du som vill vara med i utställningen lämna in din konst!

Galleriet har öppet fre-sön 12-16 tom 16 juni. Avvikelser i öppettider meddelas på hemsidan www.backbeatbolaget.se

Arrangemanget görs i samarbete med ABF Gästrikebygden. ISKX är ett konstbildnings-projekt som drivs av Konstfrämjandet Gävleborg och K.f. Backbeatbolaget. med stöd av Sigrid Göranssons Stiftelse och Gunvor Göranssons Kulturstiftelse.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Maj
Onsdag 29 maj 2019 18:00 - 21:00 Kungen - Back Beat Bolaget
1 Jun
Lördag 1 jun 2019 13:00 - 18:00 Kungen - Back Beat Bolaget

Snabbfakta

Prisinformation
100% Gratis

Kontaktinformation

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré

Länkar

I närheten av


Kundservice

Gävle turistcenter 026-17 71 17

Sandvikens turistcenter 026-24 13 80

Ockelbo turistbyrå 0297-555 55

Hofors turistbyrå 0290-77 14 01

 • turist@gavle.se
 • Bokningsvillkor
 • Avboka bokning

 • Boka med oss

  • • Hitta Gästriklands boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter